Svenska sidorna bearbetas! Sidorna ska vara färdiga för sommaren.
Välkommen till Oraviregionens hemsidor!

Oravi är en idyllisk kanalby i hjärtat av Saimens sjödistrikt i Östra Finland. Oravi hör till Nyslott stads område, och Oravi ligger ca 45 km från Nyslotts centrum samt ca 60 km från Varkaus. Använder man vattenvägar kommer man till Oravi längs rutterna Nyslott-Varkaus och Nyslott-Heinävesi-Kuopio.

 

Till Oraviregionen hör Ahvensalmi och Juvola byar, som ligger på tio kilometers avstånd från Oravi. Juvola har en byskola, där förundervisningen arrangeras och där klasserna 1 -6 verkar. Vår skola har två lärare, ett skolgångsbiträde och en ämneslärare. En eftermiddagsklubb verkar också i skolans utrymmen.

 

Det finns ca 150 permanenta hushåll i Oravi, men om somrarna mångdubblas invånarantalet tack vare sommarstugegästerna. Båtförare och resenärer höjer också invånarantalet. Sommarturismsäsongen börjar genast efter islossningen i början av maj, när de första paddlarna och bl.a. lägerskolegrupperna anländer för att njuta av vår sjönatur. Sommarsäsongen kan man fortsätta med ända till september genom att paddla, åka båt, cykla, göra utflykter och fiska. Vinterturismens dragplåster är långfärdsåkning på skridskor. Rutten för långfärdsåkning på skridskor, som upprätthålls på naturis - och i ur och skur -, tar skridskoåkaren från Oravi till Rantasalmi. Skridskorutten blir lätt lika lång som en maraton!

 

Oravi med grannkommuner har flera föreningar och klubbar för hobbyverksamhet. Du kan bekanta dig med föreningarnas verksamhet på deras egna hemsidor.
Välkommen till Oraviregionen!

 
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu