Marraskuun 2016 Lukupiiri 3.11.
Lukupiiri kokoontuu torstaina 3.11.2016 klo 16.00 Päiväkummun kylätalolla.
Keskustellaan Garpin maailmasta (John Irving) ja katsotaan siitä tehty elokuva.
Joten mukavaa tiedossa!
Pirjo hoitaa väliaikatarjoilun. 

Maanantaina 7.11.2016 on Savonlinnasalissa kirjallisuusilta ja kuun lopussa Linnan
lausujien toiverunoilta. 

Tammikuun alustusta ajatellen voisi lukemisena olla Puskinin jokin teos, tehkää ehdotuksia! 
Espanjalainen kesäjuhla Oravissa to 16.6.
Kesäkuun 16. päivänä (torstai) klo 15 alkaen vietämme espanjalaisuuden hengessä
kesäjuhlaa Maj-Britin luona Oravissa Mejerinrannantien varrella. Tuo mukanasi
espanjalaisia runoja, niin luetaan niitä ja keskustellaan niistä.
Voit tuoda myös nyyttikestipöytäämme jonkin pienen tapaksen naposteltavaksi.
JÄÄ Lukupiirissä!
Lukupiirin toukokuun kirjana on Ulla-Lena Lundbergin Finlandiavoittajakirja JÄÄ. Toukokuusa kokoonnutaan Tarjan luona, torstaina 12.5. klo 15. Os.Oravinranta 48. Tervetuloa!
Lukupiirin marraskuussa Jane Austinin elämä
Lukupiiri kokoontuu torstaina 19.11.2015 kello 17 Päiväkummun kylätalolla / Ahvensalmen ent. koululla.
Silloin keskustellaan Jane Austenin (1775-1817) elämästä tehdystä teoksesta (teoksen nimi Jane Austen, ilmestynyt v. 2001 ja suomennettu v. 2006), jonka on kirjoittanut Carol Shields.
Sallisen Leila tarjoaa kahvit ja Ulla on luvannut ehdottaa meille seuraavaksi luettavaa kirjaa. Tapaamisiin!
Lukupiirin lokakuun tapaaminen 8.10.2015 klo 17
Kokoonnumme Annelin ja Kajn luona Multalassa torstaina 8.10.2015 kello 17. Keskustellaan John le Carrén teoksesta Uskollinen puutarhuri, nautitaan nyyttikestitarjoilusta sekä katsotaan kirjasta tehty elokuva.
Tervetuloa mukaan!
Lukupiirin elokuun kokoontuminen
Lukupiiri kokoontuu torstaina 27.8.2015 kello 15 Sallisen Ullan luona
Kokkolanlahdentie 90. Silloin keskustellaan Emmi Itärannan kirjasta Teemestarin
kirja.

5/5 tähteä. "En muista milloin viimeksi olisin lukenut näin kauniisti kirjoitetun ja
viisaan tarinan! Emmi Itärannan esikoinen vie heti mukanaan, vaikka luulin inhoavani
scifiä." 
Susanna Laari, Me Naiset 10/2012.
Lukupiirin toukokuun 2015 kokonntuminen to 21.5.
Lukupiiri kokoontuu torstaina 21.5.2015 kello 15 Annelin ja Kajn luona Multalantie 298. Silloin keskustellaan Haruki Murakamin (s. 1949) teoksesta Värittömän miehen vaellusvuodet (ilmestyi v. 2013, suom. 2014). Se on ensimmäinen suoraan japanista suomennettu Murakamin teos. Sen suomensi Japanissa asuva Raisa Porrasmaa . Erityistä teoksessa on myös se, että päähenkilö matkustaa Suomeen tapaamaan ystäväänsä, ja teoksessa kuvaillaan suomalaisia, Suomen rauhallista elämänmenoa ja kaunista luontoa. Värittömän miehen vaellusvuosissa soi usein Franz Lisztin pianoteos
Vaellusvuodet. Siitä lie peräisin romaanin nimikin, sillä päähenkilö ei Suomen matkaa lukuun ottamatta juurikaan vaeltele, vaikka asemat ovatkin hänen erityisen kiinnostuksensa kohteena.
 
Haruki Murakami on hyvin suosittu sekä Japanissa että maailmalla ja hänelle on enteilty jo pitkään Nobelin kirjallisuuspalkintoa.


Kesäkuun kirjaksi klassikkoryhmämme ehdotuksen mukaisesti valittiin Johann Wolfgang von Goethen teos Nuoren Wertherin kärsimykset. Kirjastosta löytyy useita kappaleita ja se on myös mukana Goethen kootuissa teoksissa. Sovitaan toukokuun istunnossa kesäkuun kokoontumispaikka ja ajankohta. Perinteen mukaan paikkana voisi olla Ruukinranta juhannuksen jälkeisellä viikolla.
Lukupiirin juhlavuosi 2015
Vuonna 2015 Lukupiiri voi juhlistaa 10-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Linnan Lausujat tulevat esiintymään Ahvensalmen kylätalolle 12.3.2015 klo 18.
Helmikuun Lukupiirissä jatketaan joulukuun kirjan ruotimista, joten vielä ehtii kirjan lukea!
Lukupiiri kokoontuu joulukuussa 11.12.2014
Lukupiiri kokoontuu torstaina 11.12.2014 kello 15 Päiväkummun kylätalolla,
Ahvensalmen ent koululla. Illan kirjana David Grossmanin kirjoittama Sinne missä
maa päättyy. 
 
Ennen lukupiiriä kello 14 alkaen järjestellään hyllyihin kyläkirjastolle
lahjoitettuja kirjoja. 

Tervetuloa talkoisiin ja keskustelemaan, kahvitellaan
välillä nyyttikestitarjoiluin. 
Lokakuun 2014 lukupiiri
Lukupiiri kokoontuu keskustelemaan kasvatusasioista Maj-Britin
luona Meijerirannantiellä, n:o 11.
> Ajankohta: torstai 9. lokakuuta kello 15.
> Keskustellaan Karen Ehrnrootin kirjasta Vinoon varttunut tyttö sekä 
ForestCarterin kirjasta Pikku Puun kasvatus. 
Lukupiirin syksy 2014 käyntiin!
Aloitamme lukupiirin syyskauden maanantaina 8.9.2014 kello 18 Leilan luona Rauvantaipaleella (Rauvantaipaleentie 274). Keskustellaan Carlos Ruiz Zafónin teoksesta Tuulen varjo.

Tuo mukanasi myös runoja. Luetaan niitä toisillemme ja nautitaan niistä syyskuun kuutamossa.

Tuulen varjo:
Kiehtova kirjojen ystävän trilleri on lähes kaikkea mitä kirjalta voi odottaa: jännäri, rakkausromaani, kauhutarina.
Wikipedia kertoo:
Vuonna 2001 ilmestyi Ruiz Zafónin ensimmäinen aikuisille suunnattu romaani Tuulen varjo (La sombra del viento). Sen painokset yksinomaan Euroopassa ovat miljoonaluokkaa. Ilmestymisensä jälkeen Tuulen varjo on kerännyt kriitikoilta kehuja kaikkialla maailmassa ja saanut runsaasti palkintoja. Ruiz Zafónin teoksia on julkaistu 45 maassa, ja niitä on käännetty yli 30 kielelle. Sen perusteella hän on menestynein espanjalainen nykykirjailija Javier Sierran ja Juan Gómez-Juradoin ohella. Teoksen tapahtumat sijoittuvat Francon kauden alkuvuosiin.
Toukokuun kirja 2014
Hyvä lukupiiriläinen

Seuraava kokoontuminen on torstaina 8.5.2014 kello 17 Ahvensalmen entisellä kansakoululla eli Päiväkummun kylätalolla. Silloin keskustellaan Jodi Picoultin kirjasta Koruton totuus sekä Pauliina Rauhalan teoksesta Taivaslaulu.Tervetuloa toukokuun lukupiiri-iltaan!
Lukupiirin Uusi Vuosi alkaa 16.1.2014
Uusi lukuvuosi aloitetaan Päiväkummun kylätalolla torstaina tammikuun 16. päivänä kello 17. Illan kirjana on Harri Tapperin Näin syntyvät revontulet, Atena, 1990.
Marraskuun 2013 Lukupiiri to 21.11 klo 17
Lukupiiri kokoontuu torstaina  21.11.2013 kello 17.00 
Maj-Britin luona, Meijerinrannantie 11.

Keskustellaan kirjasta Tyttö ja helmikorvakoru, jonka on kirjoittanut Tracy Chevalier.
Kirjastoesittely 24.10 klo 17
Savonlinnan uuden kirjastotalon esittelytilaisuus on torstaina 24.10.2013 klo 17 - 17.45. Sitä ennen kirjastolla nautitaan kahvit ja keskustellaan Antti Tuurin teoksesta Taivaanraapijat. Saamme myös vinkkejä lukemattomista kirjoista, ja lukemisen arvoisista kirjoista. Tervetuloa!
Kesällä on aikaa lukea
Lukupiirin kesätapaaminen on takana päin, mutta lukuharrastus jatkuu "riippumatoissa". Ahvensalmen kylätalon kirjastosta saa kesälukemista; kirjasto on auki jumpan aikana maanantaisin ja perjantaisin, sekä tarvittaessa (kyselyt Saku Salliselta). Kesänovelli löytyy kylälehden sivuilta, tällä kertaa nimellä "Tiirauksia". Kanavan Varrelta 2013 -lehti on myynnissä Oravin kaupalla. Lukupiiri kokoontuu jälleen syksyn saapuessa.
Lukupiirin kevätkausi alkaa 31.1.2013 klo 17
Lukupiirin kahdeksas toimintavuosi aloitetaan veijariromaanilla Kunnon sotamies Svejk maailmansodassa. Tämän klassikon on kirjoittanut 1920-luvun alussa Prahassa Jaroslav Hasek. Teos sai ilmestyttyään valtavan menestyksen, ja katsotaan, vieläkö se viihdyttää ja miten se asettuu tähän päivään. Kirja alkaa mahtipontisesti "Suuri aika vaatii suuria ihmisiä"...

Kokoonnumme Ahvensalmen koululla torstaina, tammikuun 31. päivänä klo 17. Tervetuloa!
Lukupiirin pikkujoulu 12.12
Kokoonnumme keskiviikkona 12.12.12 kello 17 pikkujoulun merkeissä Rauvantaipaleentiellä Risto ja Leila Sallisella.
Illan kirja ei ole ihan tonttujuttu, vaan klassikko Tohtori Faustus, kirj. Thomas Mann. Teosta löytyy aika hyvin Savonlinnan ja lähikuntien kirjastoista ja onneksi nyt on aikaa paneutua yli 500 sivun mielenkiintoiseen urakkaan.

"Kirja kertoo säveltäjä Adrian Leverkühnin fiktiivisen elämäkerran hänen ystävänsä kirjoittamana, mutta ei pitäydy pelkästään yhden henkilön kuvauksessa, vaan ennemminkin antaa selonteon koko saksalaisesta kulttuurielämästä 1900-luvun alusta aina toiseen maailmansotaan asti."
Marple ja Poirot seikkailee Oravissa
Marplen ja Poirotin kesädekkarin voi lukea Kanavan Varrelta -lehdestä. Lehtiä on myynnissä kaupalla ja Café Oravissa viiden euron hintaan.
Dekkareita Rantamakasiinimiljöössä
Lukupiiri kokoontuu dekkarikirjallisuusteemalla keskiviikkona 27.6 Rantamakasiinilla alkaen klo 14. Kirjoina ainakin Colin Dexterin Rantakadun surmat  ja Agatha Christien Syyttävä sormi. TERVETULOA!!!
Piiat
Toukokuun lukupiiri kokoontuu Annelin ja Kajn kotona Multalassa torstaina 24.5 klo 17 alkaen. Illan teemana on Piiat (The Help), jota käsitellään kirjana ja katsotaan sitten elokuvana. Kirjan on kirjoittanut Kathryn Stockett ja elokuvan on ohjannut Tate Taylor.

Octavia Spencer voitti parhaan naissivuosan Oscarin roolistaan elokuvassa Piiat.

Lukemattomia ja luettuja kirjoja

Lukupiiri on kokoontunut jo usean vuoden ajan kirjailija Anneli Pääkkösen toimesta. Piiri kokoontuu n. kerran kuukaudessa ja kokoontumisista ja kirjallisuusillan kirjasta/teoksesta ilmoitetaan Oravissa kaupan ilmoitustaululla sekä tästä lähtien tällä tiedotuskanavalla.


Lukupiiri toivottaa tervetulleeksi kaikki lukutoukat mukaan toimintaan!

Vuoden 2011 ensimmäinen Lukupiiri-ilta pidettiin keskiviikkona 2. helmikuuta klo 16 Ahvennsalmen Multalassa, os. Multalantie 298.

Päivän kirjateema oli Ian McEwanin Sovitus, kertomus virheestä, sen korjaamisesta tai korjaamattomuudesta, kertomus rakkaudesta ja intohimosta.

Pakkaspäivän ratoksi Lukupiiri kokoontui myös keskiviikkona 23. helmikuuta klo 15 Oravin rukoushuoneella perehtyen Franz Kafkan klassikkoteokseen Oikeusjuttu.

Lukupiirin maaliskuun romaani oli Ljudmila Ulitskajan teos Iloiset hautajaiset. "Tämä henkevä ja kaihoisa, pieni romaani kertoo enemmän Venäjästä kuin Amerikasta, mutta eniten ihmisten tavasta elää toistensa, muistojensa ja haaveittensa kanssa." (HS- Kristina Rotkirch)

Toukokuussa lukupiiri kokoontuu torstaina 19.5.11 kello 17.00 Oravin rukoushuoneella. Illan kirjana Martti Merenmaan kirjoittama Jaakob painii enkelin kanssa. V. A. Koskenniemen mielestä teoksen voi laskea ihmiskuvauksen mestarillisuuden takia samaan sarjaan Johannes Linnankosken Pakolaisten tai Juhani Ahon Juhan kanssa.


Huhtikuun lukupiiri ke 11.4 klo 17
Lukupiiri kokoontuu Ahvensalmen koululla keskiviikkona 11.4 klo 17 alkaen.
Keskustelussa teos Vertavuotava sydän (The Bleeding Heart), kirjoittanut Marilyn French.

"He rakastuvat - ja tietävät heti alussa, että yhteistä aikaa on vain vuosi."

TERVETULOA!
Lukupiirin syyskausi on alkanut

Lukupiiri kokoontuu torstaina 27.10.11 kello 17.00 Ulla Sallisen luona Kokkolanlahdella. Illan kirja on Linda Olssonin teos Laulaisin sinulle lempeitä lauluja. Se on "kiinnostava, liikuttava ja vaikuttava tarina yksinäisyydestä ja ystävydestä".

TERVETULOA!Syyskuun teemana oli Tunnit/The Hours

kirj. Michael Cunningham, ohjaus:

Stephen Daldry,

 

Kirja ja elokuva puhuttivat lukupiiriläisiä Multalassa.

”Se on kertomus yhdestä päivästä kolmena eri aikakautena, ikään kuin häivähdys pysähtyneestä kesäpäivästä, joka on samalla kaunis ja ahdistava.”

 


 
Lukupiirin kevät ja kesä 2016
Kokoontumiset to 17.3. Päiväkummussa klo 15
ja to 12.5., Hurreilla klo 15.
Kesäkuun kirja on Ihmeiden kaupunki, kirjoittanut Eduardo Mendoza.
Lukupiiri kokoontuu to 16.4.2015 Päiväkummussa
Huhtikuun tapaamisessa keskustellaan Minna Lindgrenin kirjan tai kirjojen 
ajankohtaisesta aiheesta. Kannattaa lukea ensin Kuolema Ehtoolehdossa ja vasta sen jälkeen, jos kiinnostusta riittää, Ehtoolehdon pakolaiset. Kolmas osa on tulossa. Suosittelen myös ruotsalaisen Jonas Jonassonin suomeksi julkaistua veijariromaania Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi. Se on naapurimaamme eniten myytyjä kirjoja 2000-luvulla. Kirja on mielestäni elokuvaa monisyisempi ja siinä on hauskaa sanankäyttöä.
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu