Linnansaaren kansallispuisto - Oravi

Linnansaaren kansallispuisto keskellä Saimaaseen kuuluvaa Haukivettä on suomalaista järviluontoa parhaimmillaan. Kansallispuistoon on matkaa Oravista n. 5 km ja kesäisin saareen pääsee kätevästi reittiliikenteen vesitaksilla. Järvimaisemasta ja retkeilystä nauttiville matka Linnansaareen meloen tai soutaen on oikein sopiva, myös aloittelijoille. Linnansaaren satamaan voi lipua myös omalla veneellä, purjeilla tai ilman.

Saarirykelmään kuuluu satoja pikkusaaria, pääsaarella sijaitsee Sammakkoniemen leirintäalue, jossa on telttailumahdollisuus, sauna ja kioski. Nuotiopaikka ja kesäkeittiö ovat käytössä omatoimista retkiruuan valmistusta varten. Sammakkoniemessä on myös aittoja vuokrattavana.

Saarella on luontopolkuja ja torppa, joihin voi tutustua omatoimisesti tai opastettuna. (Opastukset järjestää SaimaaHoliday Oravi, ks. www.saimaaholiday.net). Torpan pihapiiri vie vieraan viime vuosisadan maanviljelyn ja saariasumisen ympäristöön. Torpan peltoja hoidetaan entisaikaisella menetelmällä, kaskeamisella. Pelloilla kasvaa mm. syysruista ja naurista. Pihapiirin aitauksissa elelee kesäisin myös lampaita.

Linnansaaressa suojellaan Järvi-Suomen arvokasta saaristoluontoa ja kaunista maisemaa. Saarien suojissa elää Linnansaaren tunnetuin asukas - saimaannorppa. Lisäksi alueella pesii eräs Suomen tiheimmistä sääksikannoista. Linnansaaren kasvisto tarjoaa niin ikään monia harvinaisuuksia Suomen luonnosta.

 

Kansallispuistoalueen pinta-ala 96 km². Kansallispuisto on perustettu v. 1956.
Linnansaaren kansallispuiston aluetta hoitaa ja hallinnoi Metsähallitus.


 
Viikko-ohjelma kesä 2012
Napsauta linkkiä, niin näet Saimaan Eräpalvelu Oravi Oy:n viikko-ohjelman!
Tunnetuin kansallispuiston kasvatti?
Powered by Smart Kotisivutyökalu