Juvolan koulun tehtävä
Koulumme tehtävänä on tarjota oppilaille mahdollisuus oppimiseen ja itsensä kehittämiseen hänen omista lähtökohdistaan käsin. Pyrimme luomaan turvallisen  ja kannustavan oppimisympäristön.
Päivittäisessä työssä tavoitteena on, että oppilas:
  • osaa käyttäytyä eri tilanteissa
  • on yhteistyökykyinen
  • ottaa toiset huomioon
  • tuntee oman vastuun ympäristön kannalta
 

Juvolan Koulu

Juvolan koulu sijaitsee valtatie 4711:n ja 468:n risteyksessä, 9 km etäisyydellä Oravista, n. 33 km:n etäisyydellä Savonlinnasta ja 11 km:n etäisyydellä Enonkoskelta.
Koulussa on kaksi opettajaa ja vuosiluokat 1-6 sekä esikoululuokka. Opettajien apuna on kouluavustaja sekä englanninkielenopettaja sekä keittiössä ja "harjan varressa" siistijä-keittäjä.
Koulussa on lukuvuonna 2012-2013 kolmekymmentäneljä oppilasta ja koulun tulevaisuus on sivistystoimenjohtaja Markku Kankkusen mukaan (yleisötilaisuus 29.11.2010) toistaiseksi turvattu!

Lukuvuonna 2012-2013 koulussamme toimii myös iltapäiväkerho ja koulun lapsia liikuttaa Liikettä kinttuihin -kerho maanantaisin klo 18-19.

Juvolan koulu on maailman paras koulu!


Syystaidetta Juvolan koululaisilta
Katuviestistä hyviä sijoituksia ja iloista mieltä
Savonlinnan varma keväänmerkki, KATUVIESTI, juostiin tiistaina 14.5.2014 kaupungin keskustassa torin tuntumassa. Juvolasta mukana oli kaksi joukkuetta, ja molemmat joukkueet ylsivät hienoon suoritukseen ja hyvään sijoitukseen.

Sijoitukset ja ajat:
8) Juvolan koulu 1-3 lk 04:53,5, joukkue: Petrus Laitinen, Ian Laitinen, Venla Luostarinen ja Joonatan Saariniva
6) A BIT/Juvolan koulu 4-6 lk 04:14,2 joukkue: Katariina Laitinen, Linnea Laitinen, Susanna Saariniva ja Maria Saariniva

Sää oli loistava ja jäätelö maistui juoksun jälkeen. Ensi vuonna lähdetään taas!
Peikkokiitokset kirpparipäivästä!

Kaikenlaisia kerhoja
Kuluvan lukuvuoden aikana koululla toimii edelleen Liikettä kinttuihin -liikuntakerho. Uusia kerhoja ovat alaluokkalaisten englanninkielinen monitoimikerho, Ahvensalmen koulun tiloissa pidettävä Kokkikerho sekä valinnainen Valokuvauskerho, oman koulun tiloissa ja kouluaikana.
Juvolan koululaiset Raamattuvisan finaalissa Helsingissä

Kolmivaiheinen Raamattuvisa on jatkunut koko kevään ja huipentui finaaliin, jossa mukana oli 15 joukkuetta ympäri Suomen. Joukkueet saapuivat finaaliin Kittilästä, Espoosta, Seinäjoelta, Kuortaneelta, Kotkasta, Savonlinnasta, Nurmeksesta, Lumijoelta, Kajaanista, Toivakasta, Jämsästä, Sastamalasta, Riihimäeltä, Huittisista ja Piikkiöstä. 

Finaalissa yleisö pääsi osallistumaan visaan seuraamalla visailijoiden työskentelyä reaaliajassa ja katsomalla, miten omilla tiedoilla olisi menestynyt vaativassa kisassa. Kysymyksissä painottuivat tiedollisten vaatimusten lisäksi oma pohdinta ja elämyksellinen työskentely.

Raamattuvisa juhlii tänä vuonna 20-vuotissynttäreitään. Siksi visa käytiin teemalla Synttärit – Raamattuvisa 20v. Juhlavuoden finaalin juonsi Teemu Laajasalo, ja arkkipiispa Kari Mäkinen osallistui tilaisuuteen lähettämänsä tervehdyksen kautta.

Raamattuvisan finaalissa ratkaistiin kansallisen koko kevään jatkuneen 5.- ja 6.-luokkalaisten kolmivaiheisen kilpailun voitto. Pääpalkintona kilpailussa on matka historialliseen Nessebarin kaupunkiin Bulgariaan.

Juvolan koulun joukkueessa ovat: Ida Niiranen, Roosa Rantanen ja Kaisa Tynkkynen. Joukkue saavutti kunniakkaan 13. sijan, ja tytöt totesivat, että "kysymykset olivat tosi vaikeita". Hieno suoritus - Onnea!

 

Design 2012
Juvolan koulu osallistui Design 2012 kilpailuun. Kilpailutyönä oli tuunata jostakin vanhasta käyttöesineestä kokonaan uutta. Ts. tällä kertaa piti ehostaan kierrätysmateriaalista lämpömittarin kiinnittämistä varten sopiva esine. Oppilaat etsivät kotoaan sopivia esineitä: niitä korjattiin, hiottiin, keksittiin niihin uutta, maalattiin, lakattiin... ja lopuksi kiinnitettiin lämpömittari.
Työt digikuvattiin ja laadittiin työseloste. Parhaat lähetettiin kilpailunjärjestäjälle.
Kiekkokultaa Juvolan tytöille!
Juvolan koulun tytöt osallistuivat SaPKon järjestämään alakoulujen kiekkomestaruusturnaukseen Talvisalon jäähallilla torstaina 16.2.
Joukkueita oli mukana kaikilta alakouluilta, ja ilahduttavasti tyttöjoukkueita kymmenen tiimiä. Koulumme tyttöjoukkue vei turnauksen voiton ylivoimaisesti.
Onnittelut joukkueelle sekä tausta- ja tukijoukoille, valmentaja Mervistä puhumattakaan! Mahtavaa!!

Juvolan joukkueessa pelasivat Julia ja Maria Saariniva, Iita, Katariina ja Eveliina Laitinen sekä Ida Niiranen.
Pelitulokset:
Eka peli    Juvola-Nätki1 9-1,
Toka peli   Nojanmaa1-Juvola 0-6
Finaali       Juvola-Kellarpelto 6-0
Minusta tulee isona...

Oppilaiden ajatuksia siitä, mitä minusta tulee isona:

Minusta tulee isona lastentarhahoitaja. Minä hoitaisin alle 3-vuotiaita. Olisin kiltti ja askartelisin heidän kanssaan. Minä lukisin heille myös kirjaa ja laittaisin heidät päiväunille ja syöttäisin heitä.

Nanna Laitinen 3.lk

 

Minusta tulee lastentarhanopettaja ja hoidan pieniä lapsia. Vaihdan heille vaippoja ja syöttäisin heille ruokaa. Joskus saattaisin leipoa lasten kanssa pullia. Käyn lasten kanssa useasti ulkona leikkipuistossa. Pidän huolta, että kukaan ei lähde surumielin kotiin.

Katariina Laitinen 4.lk

 

Minusta tulee isona eläintarhanhoitaja. Minä ruokin kaikki eläimet, pesen niitä ja siivoan esim. papukaijan pesän. Menen samaan häkkiin kuin leijonat, gorillat ja uin krokotiilin kanssa. Se on jännittävää ja kiinnostavaa.

Mia Hill 4.lk

 

Minusta tulee isona eläintarhanhoitaja. Minä hoidan eläimiä saksalaisessa eläintarhassa. Annan ruokaa, pesen häkit ja teen kaikkea muuta. Minä opastan asiakkaita. Häkkien täytyy olla siistejä ja samoin eläinten.

Eveliina Laitinen 4.lk

 

Minusta tulee isona leipuri. Minä teen herkullisia ja maukkaita ruokia. Minä leivon herkullisia leivoksia ja teen maukasta jälkiruokaa.

Maria Saariniva 4.lk


Rehtorin tervehdys - Nyt se tärppäsi!
Nyt se tärppäsi!
Nyt se sitten tärppäsi, tuli ihan jättipotti. Pääsin nimittäin luokalta. Eikä tarvitse aloittaa ensi syksynä samalta luokalta, kuten olen tehnyt 35 vuoden ajan joka syksy. Pääsin luokalta. Vieläpä selvin numeroin: 60 vuotta tuli täyteen ja eläköidyn 1.8. alkaen kaupungin koulutuslautakunnan päätöksen mukaisesti.
Aikuisen urakka on ohi.
Ei kyllä pienessä päässäni käynyt silloin 33 vuotta sitten, kun tulin Kiviapajalle Salorannan koululle opettajaksi, että täältä sitä jäädään eläkkeelle. Mutta työ imaisi mukaansa ja omat lapset kotiutuivat Savoon ja kun töitä oli tarjolla, tännehän juurtui ja mikäs oli juurtuessa: puhdasta luontoa, kauniita maisemia ja ne savolaiset! Kyllä on kelvannut elellä täällä.
Ensimmäiset työvuodet Salorannan koulussa, sitten melkoinen harppaus Moinsalmella ja vielä täällä Juvolassa 8 vuotta. Nämä pienet kyläkoulut kaikkine mausteineen ovat allekirjoittaneelle antaneet sen maun, jota olen elämääni työn osalta kaivannut.
Joskus nuorena miehenä tuli haaveiltua muustakin työstä, mutta mitä syvemmälle tähän työhön on perehtynyt, sitä kiinnostavammalta ja houkuttelevammalta tämä työ on tuntunut, ja mikä parasta, nuo kirkassilmäsilkohapsiset lapsukaiset ovat omalla iloisella ja vilpittömällä innokkuudellaan kannustaneet minua jatkamaan työtä lasten kanssa. Heidän kanssaan olen tullut hyvin toimeen ja samaa on kyllä sanottava myös huoltajien suuntaan.
Opetuspäällikkö Tuija Kauppinen kysyi tuossa viime viikolla kehityskeskustelussa, missä olet onnistunut. Vastasin empimättä, että olen onnistunut säilyttämään aidon innostuksen työhön ja se näyttää tarttuneen myös lapsiin. Oppimisen riemu on rajatonta!
Ihan levollisin mielin vaihdan vapaalle tästä työstä, vaikka terveyttä ainakin tuntuisi olevan jatkoonkin. Tämä liikkumisen vimma ja perheen antama kiihko ovat olleet siivittämässä 35 vuoden putkea. Päivääkään en vaihtaisi pois, vaikka kyllä sinne jokunen pilvisempikin ripaus on sattunut kohdalle, mutta se on sitä elämää.
Niin, jotakin toki on mielessä, mitä sitten tulen tekemään. Ihan turha on kuvitella, että kaikki huolet olisivat pois pyyhkäisty eläköitymisen myötä. Kyllä jokainen päivä sen oman suolaisenkin mukanaan kantaa, mutta ne on sitten käännettävä voitoksi.
Juuri ukiksi tulleena on mukava hoidella ukin virkaa, varsinkin kun lapsenlapsia on luvassa kesän alussa lisää. Hikiliikunta on harrastus numero yksi, oli keli mikä tahansa. Toivottavasti saan jatkaa maratoninmittaisten urakoiden parissa jatkossakin, kuten nyt toukokuun alussa Joensuussa. On se sen verran aikaa vievää ja raskasta puuhaa, että Matinrannantien olohuoneen sohvalla uni kyllä herkästi tulee parinkymmenen kilometrin lenkin jälkeen.Reipas pari vuotta sitten olin vuorotteluvapaalla. Kokeilin joutenoloa. Hyvin se tuntui sujuvan. Toivottavasti jatkoa seuraa!
Näin lehden kautta haluan lausua vielä kaikille työtovereille erikoisesti täällä Juvolassa suuret kiitokset yhteistyöstä samoin kuin oppilaiden huoltajille!


Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus! (A.Hammerberg)


Kiittäen Esko Pulkkinen
Musisointia joulumyyjäisissä 10.12.2011
Menestysta maastojuoksussa!
Koulumme oppilas Julia Saariniva juoksi pronssille Joroisissa kisatuissa EtelaSavon koulujen maastojuoksun mestaruuskilpailuissa tiistaina 24.5. Onneksi olkoon, Julia!
 
Tässä Design 2012 tuotos Juvolan koululta!
Lokki

Lokki

Olipa kerran lokki,

joka kalaansa nokki.

Kala oli sen herkkua,

ruoka-aikaan se vahti verkkoja.

Verkosta se sai kalan,

joka täytti lokin mahan.

Kala huusi mahassa apua, lokki vastasi:

Ylös sieltä kapua.

Illalla lokki pesäänsä lensi,

aamulla se taas kalaan riensi.

Aamulla tuli kaloille pulma,

kalastamassa oli taas lokki julma!

Noora Makkonen 6.lk ja Roosa Rantanen 5.lk


Päivä kaupungissa

Päivä kaupungissa 28.4.2011

Kävimme koulun kanssa kaupungissa uimareissulla harjoittelemassa pelastusuintia. Kävimme myös Joensuun yliopiston puutarhassa. Siellä oli erittäin mielenkiintoista. Erityisesti mieleen jäi erittäin myrkyllinen kasvi nimeltään oleanteri. Puutarhassa oli mm. lauhkean vyöhykkeen osasto ja tropiikin osasto. Oleanteri oli lauhkean vyöhykkeen osastolla ja tropiikin osastolta mieleen jäi hienoniminen kasvi kuin apostolin miekka ja kaakaopuu, jonka hedelmät kasvoivat puun varresta.

Simo Kauppinen 5.lk


Powered by Smart Kotisivutyökalu