Koulun hankinta, kehittäminen ja peruskorjaus

Ahvensalmen ent. koulun ostamiseen kaupungilta samoin kuin tilojen kehittämiseen ja peruskorjaukseenkin tarvitaan rahoitusta. Tässä meillä on ollut suurena apuna Piällysmies ry:n erilaiset hankkeet, joiden kautta olemme saaneet kyläkoulun hankittua ja sitä myös kehitettyä.

Kylätalon hankinta ja kehittäminen on tehty Piällysmies ry:n hankkeina.

- Ensimmäinen hanke oli Kyläläisten oma olohuone. Hankkeen tarkoitus oli hankkia Ahvensalmen ent. koulu kaupungilta kyläläisten ja urheiluseuran käyttöön. Koulu saatiin ostettua kaupungilta keväällä 2010.

- Toinen hanke oli Kyläläisten oma olohuone II, jonka tarkoitus on kunnostaa koulua, mm. lämpöremontti.  Tämä hanke on kesken ja odottaa seuraavaa hankekautta.

- Kolmas hanke oli kokoustilojen nykyaikaistaminen kokousteknisin laittein. Hanke toteutettiin alkuvuodesta 2013. Kokoustilan käyttö tämän hankkeen myötä moninkertaistui. Tilan mahdollisuudet myös moninkertaistuivat. Tila taipuu nyt niin kokouksiin kuin kisastudioksikin. Jaana Lampinen Piällysmies ry:stä vieraili kylätalolla maanantaina 6.5.2013 ja oli yllättynyt talolla olevaan väkimäärään. Lukupiiriläiset olivat samaan aikaan järjestelemässä kyläkirjastoa. Hieno yhteensattuma!

- Neljäs hanke aloitettiin juuri. Hankkeen tarkoitus on saada kylätalo ja ympäröivät rakennukset maalattua niin seinät kuin katotkin. Tämä hankekausi päättyy syyskuussa 2013, ja talkootyöläisiä tässä hankkeessa tarvitsemme. Talkootyöstä on talkoolaisten muistettava täyttää tuntilaput.
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu