Yhteystiedot

Oravin Kyläyhdistys ry
c/o David Lloyd, pj
Juvolantie 2309
57310 Savonlinna

toimitus(at)oravinseutu.fi
Kesällä kalaan - luvan kanssa
Kalastuslupia saa osakaskunnilta, mutta keskitetysti tietoa luvista sekä lupia saa Saimaan Eräpalvelu Oy:n vastaanotosta Ruukinrannasta, puh. 015-647290.
 
Oravinseutu -sivustoa päivitetään ei suljeta!

Oravinseutu.fi -sivustoa päivitetään 2018 vuoden aikana ja keväällä 2019 sivusto avataan uudempana ja ehdompana.
Uusi sivusto on myös mobiililaiteystävällisempi sivusto.

Seudun tiedotuskanavina säilyy Facebookin Oravissa Oma Laki -sivusto.

Kauppa-auto kulkee taas!


Kauppa-auto palvelee meitä jälleen ensi lauantaina 17.11.2018.
 
Kauppa kiinni, posti pois, huonommin ei olla vois!
Oravin kyläkauppa ja Ravintola Ruukinranta sulkivat ovensa 6.10.2018. Kauppa on kuitenkin auki teemapäivinä, jolloin tilauksia toimitetaan asiakkaille.
Kaupan ja ravintolan toiminta jatkunee keväällä helmi-maaliskuussa, ja kesällä kauppa on auki joka päivä.
Kinuskikahvilan yrittäjätytöt palkittiin
Savonlinnan 4H-yhdistys palkitsi savonlinnalaisten nuorten 4H-yrityksen, Kinuskivohvelin yrittäjät Aino Sallisen, Kaisa Tynkkysen ja Roosa Rantasen. Kinuskivohveli-kahvila on toiminut jo kolmena kesänä Oravissa, jossa kahvilan asiakkaille on tarjoiltu tyttöjen leipomia herkkuja. Kinuskivohveli jatkaa toimintaansa myös tulevana kesänä. Yritysohjaaja Birgitta Erkintalo palkittiin myös kunniakirjalla.
Kevättä kohti
Vielä on jäät järvessä, mutta kevät ja kesä tulee tohinalla. Siivoustalkoita on tiedossa, ja sitä mukaa valmistaudutaan kesärientoihin ja kesätapahtumien valmisteluun. Ensin poimitaan kuitenkin kauden herkkuja - korvasieniä. Kuvassa kevään merkkejä, sinivuokkosia.
Kurkkaa Tapahtumauutisia -sivulle!
Talvi tulee - joulukin lähestyy
Perinteiset joulumyyjäiset pidettiin lauantaina 5.12. Oravin nuorisoseurantalolla klo 10-13. Joulupukkikin kävi kylässä!
Talven touhuja
Joulun jälkeen on saatu tuta talven tulo oikein kunnolla. Saatiin vihdoin lunta, ja roppakaupalla, ja pakkasta, enemmän kuin ikinä. Talviurheilukausi pääsi hyvin käyntiin vuodenvaihteessa, nyt seuraillaan kelejä ja liikutaan säiden mukaan. Katso päivitetyt retkiluistelutiedot SaimaaHolidayn sivustolta, www.oravivillage.com.

Kanavan Varrelta -lehden syysnumero kaupalla!
Kanavan Varrelta -lehti ilmestyi pitkästä aikaa myös joulun alla. Sen suosio yllätti toimituksen ja lehti on nyt loppuunmyyty. Lehden sähköinen versio ilmestyy piakkoin.


Kanavan Varrelta syksy 2015

Terveisiä Oravin Seudun Kyläyhdistyksestä!

Mikä ihmeen salaseura se on?

Oravin Seudun Kyläyhdistys tekee töitä meidän kaikkien hyväksi. Toimimme Juvolan, Oravin ja Ahvensalmen alueella. Kyläyhdistys ei ole mikään pienen porukan juttu, vaan toiminta koskettaa kaikkia seudulla asuvia. Teemme paljon edunvalvontaa, huolehdimme paikallisten oikeuksista ja omalta osaltamme pidämme seudun aktiivisena. Meillä on uusia suunnitelmia tulevaan ja haluamme kuulla Sinunkin ajatuksiasi seudun kehittämisestä.

Tarjoamme kahvit ja kylkiäiset Ravintola Ruukinrannassa 15.10 klo 18.

Samalla pääsemme juttelemaan porukalla tulevista hankesuunnitelmista ja niiden sisällöistä. Asia koskettaa meitä jokaista, joten toivomme, että tulet paikalle. Lupsakka mieli riittää, muuta valmistautumista ei tarvita.
Tässä lyhykäisyydessään touhujamme viime aikoina:
  • toimet kyläkoulun säilyttämiseksi (kannanotot, laskelmat, kansanedustajien vierailu kyläkoululla, sekä tuleva Savonlinnan Kaupunginvaltuutettujen vierailu).
  • paikallisten asukkaiden edunvalvonta mm. kalastus- ja metsästysrajoitusten osalta
  • kylätapahtumat mm. syysmarkkinat ja kalapäivä
  • Oravin Nuorisoseuran talon ylläpito ja rahoitus
  • www.oravinseutu.fi sivuston ylläpito ja päivitys 
  • Kanavan Varrelta- lehden toimitus
  • ja paljon muuta!
Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Jos jokainen meistä tekee vähän, ei kenenkään tarvitse tehdä paljoa, joten työpanos voi olla pienikin. Tehdään porukalla toiminnasta ja seudustamme entistäkin vahvempi!

Kyläyhdistyksen puolesta,
hallitus
 
Syysmarkkinat la 19.9. klo 10-13 Ruukinrannan pihassa
Kansanedustajat tutustuvat Juvolan kouluun 4.9.
 
Savonlinnassa Juvolan kyläkoululla on luvassa historiallinen aamupäivä 4. syyskuuta perjantaina. 
Oravin Seudun Kyläyhdistyksen kutsumana peräti neljä kansanedustajaa tutustuu maalaiskouluun aamun aikana.
Paikalle ovat tulossa savonlinnalaiset kansanedustajat Heli Järvinen (vihr.), Hanna Kosonen (kesk.) ja Kaj Turunen (ps.) sekä Jari Leppä (kesk.) Pertunmaalta.
Kansanedustajat tutustuvat kyläkouluun, ja lisäksi oppilaat ja vanhemmat sekä alueen asukkaat saavat kysellä edustajilta ajankohtaisista asioista. Arvattavasti ainakin kyläkoulujen tulevaisuudesta Suomessa ja Savonlinnassa keskustellaan.
Kalapäiväla 25.7.2015
Kalapäivillä Kyllikki ja Kainukka
Kahden koon shou Kalapäivillä la 25.7.2015 klo 13:30 Rantamakasiinilla

Avoimet kylät - päivä Oravissa la 6.6.2015 klo 10-13


Tervetuloa Oravin nuorisoseuran talolle (vanha punainen puinen rakennus Kiramontiellä) katsomaan millaista elämä on Oravin seudun kylissä. Valtakunnallisena Avoimet kylät - päivänä Oravissa voi maistella paikallisen kalastajan kalastamia paistettuja muikkuja, marttojen herkullisia lettuja täytteineen, palkitun äidin Irene Makkosen herkullisia karjalanpiirakoita, kokeilla frisbiegolfia ja tehdä kirpparilöytöjä. Samalla voi rupatella mukavia meidän paikallisten kanssa ja tutustua seudulla toimiviin yhdistyksiin.

Tuleppa viihtymään ja paikallehan pääsee niin maa- kuin vesiteitse!
Kyläkouluista halutaan päästä eroon

Kuudes luokka loppuu Juvolan koulusta

Savonlinnan sivistyslautakunta päätti torstai-iltana, että Anttolan, Louhen, Kulennoisten ja Juvolan kuudesluokkalaiset siirretään yläkouluihin syksystä 2016 alkaen.

Päätös syntyi äänin 5–5, puheenjohtaja Anne Otranen-Silvennoisen (kok.) äänen ratkaistessa.

Pääasiallisena syynä ratkaisuun on opetussuunnitelman muuttuminen siten, että ruotsin kielen opetus alkaa jo kuudennelta luokalta seitsemännen luokan sijaan.

Äänestyksessä hävisi Katri Monosen (kesk.)  ehdotus, jonka mukaan kuudesluokkalaisia ei siirretä yläkouluihin, vaan ruotsin kielen opetus järjestetään oppilaiden omassa koulussa.


Monosen ehdotusta kannattivat Eiju Paajanen (kesk.), Tuomas Sahinjoki (kesk.), Markus Hakulinen (kd.) ja Olli-Pekka Kristiansson (sd.).
Kuudesluokkalaisten siirtoa kannattivat Otranen-Silvennoisen lisäksi Stephen Condit (vihr.), Riitta Härkönen (sd.), Pekka Turunen (kok.) ja Eero Piironen (kesk.) Lähde; Itä-Savo, 22.5.2015

Juvolan koululaiset myötätuulessa
Kalapäivä Oravissa la 26.7.2014
Kalapäivää vietetään Oravissa kanavan molemmin puolin lauantaina 26.7. Toivotaan, että sää suosii kuten viime vuonna - Kuva on kesän 2013 tapahtumasta.
Perhekirkko äitienpäivänä rukoushuoneella
Perhekirkko ja kouluun lähtevien siunaus Oravin rukoushuoneella äitienpäivänä 10.5.2015 klo 13.00.
Pitkänperjantain Patikka! 3.4.2015
Pitkänäperjantaina patikoidaan 45 km:n lenkki, jonka lähtö- ja päätepisteenä on Juvolan koulu. Startataan klo 8, paluu n. klo 17. Reitti kulkee akselilla Muhola-Karvila-Makkola-Niittylahti-Varparanta-Haukiniemi-Laukunkangas-Juvola. Mukaan mahtuu! Lisätietoja kaupalta puh. 044-  78 44 809, sekä tekstiviestitse puh. 0400 - 77 45 27. Tervetuloa taivaltamaan!
Suomen kaunein postimerkki Linnansaaresta
Suomen kaunein postimerkki v. 2014 on merkki, jossa on Linnansaaren maisemat. Postin äänestyksessä Linnansaari-merkki vei ylivoimaisen voiton. Ollaan ylpeitä ja muistetaan itsekin aika ajoin ihailla kotikylän maisemia!
Ulkoilukelit parhaimmillaan - Linnansaari-päivä 28.2.
Nyt kannattaa lähteä liikkeelle, lähempää ja kauempaa. Ulkoilureitit ja kelit ovat parhaimmillaan.

Ystävänpäivän kelkkaretki Linnansaareen la 14.2. alkaen klo 10 (järj. Martat)

Koko perheen talviliikuntatapahtuma Linnansaaren kansallispuistossa la 28.2.

9-10:30 Retkiluisteluopastus jäällä Oravin lähtöpaikalla (sis. reittimaksuun 8 €/aik, 4 €/lapsi)
11-15 Lettukahvila auki Linnansaaressa
12-17 Pizza- ja keittobuffet Oravissa 12€/hlö
12-16 Keittolounas Järvisydämessä 12,50 €/hlö
13 ja 14 Saunayoga 5€/hlö
15-17 Luistelusauna 3€/hlö
Ravintola Ruukinranta auki illalla


Tervetuloa Oravin seudulle!
Hyvää Uutta Vuotta 2015
"Vuos kun on vaihtunu ni kujjeet on uuvvet:
unohtoo pittää kaikki ihanuuvvet:
Herkut on pannassa; on haaste tää suuri:
kunnonkohotus ja laihutuskuuri!
Vuan kahta ei voi tehhä: luvata ja täyttee
miten tässä käyp; sen aika suap näyttee." (RH)
Joulu alkaa joululauluilla ja -myyjäisillä
Kauneimpia joululauluja lauletaan Oravin rukoushuoneella keskiviikkona 10.12. klo 18 alkaen. Seurakunnan edustajina mukana ovat Susanna Vihavainen ja Katariina Kokkonen.
Saman viikon lauantaina 13.12. pidetään perinteiset joulumyyjäiset Oravin nuorisoseurantalolla, klo 10-13. Myyjiä tulee läheltä ja kaukaa; monenlaista jouluaiheista artikkelia on tarjolla. Puffetista saa puuroa ja kahvia, glögiä ja pipareita. Ja Juvolan koulu on näyttävästi mukana.
Tervetuloa tunnelmoimaan!
Syysmarkkinat la 20.9 Oravissa
Syys- ja elonkorjuumarkkinoita vietettiin launataina 20.9. klo 10-13 Oravissa Ruukinrannan pihassa. Väkeä oli mukavasti niin myymässä kuin ostamassa ja sireä syyssää suosi tapahtumaa. Letut ja muikut tekivät kauppaansa ja ehkä moni osasi varautua alkuviikon talveen villasukkia ostamalla!

Kalapäivä helteessä
Uistelukilpailun voitto meni Pölläsen joukkueelle, jonka kapteeni kuvassa vastaanottaa palkintoa. Arpajaisten päävoitto - soutuvene - jäi kylille, sen voitti Mauno Rautiainen Ahvensalmelta. Kalapäivää vietettiin helteisessä kesäsäässä, hyvissä tunnelmissa ja runsaan kävijäjoukon kansoittamana.
Kesän kohokohta Kalapäivä ja uistelukilpailu lauantaina 26.7
Kalapäivää vietetään Oravissa lauantaina 26.7. alkaen klo 10 uistelukilpailulla ja jatkuen klo 15 Makasiinin rannassa. Ruukinrannassa on toimintaa koko päivän, samoin Oravin Nuorisoseurantalolla, Kesäkahvila Kinuskivohvelissa. Talon pihassa mm. kirpputori. Makasiinilla tarjotaan rantakalaa ja Martat paistavat muurikkalettuja. Uistelukisaan ilmoittautuminen ONS-talolla klo 9.00 - 9.45, lähtö Ruukinrannan laitureista, kalojen punnitus Makasiinilla klo 15-16. Tapahtuman järjestävät Oravin, Uskinselän ja Tertunselkä-Ruutanan osakaskunnat yhteistyössä alueen yhdistysten ja seurojen kanssa. TERVETULOA!
Norppapatsaan paljastustilaisuus juhannusaattona
Oravin juhannuksen vietto alkoi juhlallisesti aattoiltana klo 19 norppapatsaan paljastustilaisuudella ja taidenäyttelyn avajaisilla Ruukinrannassa. Taiteilija-viulunrakentaja Jarmo Heininen paljasti veistoksensa kertoen tarinaa sen synnystä ja luomistyöstä. Antero Toikka lausui tervehdyksensä uuden aluevaltauksensa siivittämänä - nyt hänen teoksiaan on nähtävissä myös vesireittien varrella, mahtavalla paikalla Oravissa.


Tervetuloa kesävieraat!
Tervetuloa viettämään kesää Oravin seudulle Saimaan rannoille! Tapahtumia on paljon, seurailkaa sivujamme sekä yhteistyökumppanimme SaimaaHolidayn sivustoa!

Kahvila Kinuskivohveli palvelee ONS-talolla 26.6 -26.7


KINUSKIVOHVELI  Cafe Oravi
Kesäkahvila aukeaa taas Oravin Nuorisoseurantalolla!
KESÄN AUKIOLOAJAT:
26.6.-26.7. to-la klo 11-17
Avajaiset torstaina 19.6. klo 11
Myynnissä itsetehtyjä leivonnaisia, suolaisia herkkuja, kahvia ja kakkuja  sekä vohveleita! TERVETULOA!
Pitkänperjantain Patikka 2014
Perinteinen Pitkänperjantain patikka starttaa Oravin kaupalta pe 18.4 klo 7.30. Suuntana tällä kertaa Heinävesi, reitillä Tappuvirta-Viljolahti, ja saapumisaika päätepisteeseen n. klo 17.30. Joukkoon voi liittyä matkan varrelta ja taivaltaa itselle sopivan pituisen osuuden. Huoltoautossa on evästä ja virvokkeita tarjolla.
Mukaan mahtuu - tietä riittää! Tervetuloa!


Kuva: Patikan alkutaival Haponlahden suoralla v. 2013
Satavuotias Nuorisoseura!
Oravin Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlaa vietettiin lauantaina 10.8.2013 Nuorisoseurantalolla.
Ohjelmassa oli musiikkia, laulua ja puheita, historiikkia ja muisteloita Nuorisoseuran toiminnasta vuosien varrelta. Iltapäiväohjelma jatkui tansseilla Voitto Torpakon säestyksellä.
Ks. Tapahumauutisista lisää.
Syysmarkkinat Oravissa la 14.9 klo 10-12
Elonkorjuutapahtuma eli syysmarkkinat järjestettiin Oravissa lauantaina 14. 9  Ruukinrannan ja kaupan piha-alueella. Myyntipöydillä paistattelivat pulskat kesäkurpitsat ja monet kädentaitajien tuotteet sekä kirpputoritavarat. Marttojen lettupiste oli suuressa suosiossa, kuten aina! Sää suosi -aurinko helli!
 
Uutisia
19.10.2018
Yhdistyksen ylimääräinen kokous Oravin Seudun Kyläyhdistyksen/ Nuorisoseuran
06.07.2018
KESÄKAHVILA NUORISOSEURANTALOLLA
02.07.2018
Lentopalloa/ Volleyball and Beach volley/ Волейбол и Пляжный волейбол
Oravin kyläkauppa on nyt Oravi Lake Center
Kaupan aukioloajat:
Kauppa ja ravintola on kiinni 6.10.2018 lähtien.
Kaupan puhelinnumero on 044 -  78 44 809
 
SaimaaLife - kesät talvet
Blogisti Mari Pennanen kertoilee tapahtumista ja elosta Saimaalla. Klkkaa tästä.
SaimaaHolidayn talviohjelmaan pääset tutustumaan tästä.
Powered by Smart Kotisivutyökalu